Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Nedir? İş Olanakları?



  • GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ

    TS-2 puan türünde 41 kişilik kontenjan bulunmaktadır.
    Taban puanı:410,19878 Tavan puanı:462,06224 Sıralama:24.700

    GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ NEDİR?

    Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nün temel amacı; öğrencilere Mutfak Yönetimi,Restoran Yönetimi,Kafe-Bar Yönetimi,Yiyecek-İçecek Yönetimi konularında eğitim vermektir.Bölüm ayrıca ulusal ve uluslararası mutfak kültürü (Culinary) konusunda uzman personel ve şefler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.4 yıllık eğitim sürecinde öğrencilere en temelden en ileri seviyeye kadar yemek sanatının incelikleri öğretilmektedir.Bölümün eğitim dili Türkçedir.Zorunlu olarak İngilizce dersi verilmektedir ve seçmeli olarak Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Rusça, Japonca, Çince ders imkanları sunulmaktadır.Bölümde Yemek ve Mitoloji,Osmanlı Mutfağı,Gastronomi Tarihi ve Türk Mutfak kültürü alanlarında teorik ve uygulamalı derslere yer verilmektedir.Türk mutfağı ve kültürünün uluslararası alanda en iyi şekilde temsil edilmesi ve tanıtılması için ciddi akademik çalışmalar da mevcuttur.Öğrencilere çeşitli mutfak kültürleri,yöresel ve özgün yemeklerle ilgili dersler verilmektedir.Tüm bu uygulamalı derslerin yanı sıra Pazarlama,Muhasebe,İşletme Yönetimi,İş Hukuku,Halkla İlişkiler,İletişim,Girişimcilik gibi bir çok teorik dersler de verilmektedir.Bölüm sektörle yakın ilişkiler içerisindedir ve öğrencilerine zorunlu stajları için yardımcı olmaktadır.

    GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ İŞ OLANAKLARI?

    Bölümden mezun olanlar;otel işletmelerinin yiyecek ve içecek bölümünde,bu bölüme bağlı mutfak,bar,restoran ve bağımsız yiyecek içecek işletmelerinde yönetici olabilirler.Ayrıca yüksek lisans yaparak akademik kariyere ulaşmanız da elbette ki mümkündür.


Cevaplamak için giriş yapın
 


Copyright © 2017 Forum | Webhakim

Forum Webhakim ile bağlantınız koptu, yeniden bağlanmak için lütfen bekleyiniz.