Gıda Mühendisliği Bölümü Nedir? Gıda Mühendisliği Bölümü Puanları?



  • gıda mühendisliği bölümü puanları

    MF-4 puan türünden 52 kişilik kontenjanı bulunmaktadır.
    Taban Puanı:241,73140
    Tavan Puanı:331,61621
    Sıralama:235.000

    gıda mühendisliği bölümü nedir?

    Bölüm,öğrencilere gıda proseslerinin sağlık, gıda güvenliği, çevre ve sosyal etkilerini dikkate alarak analizi ve tasarımı için gerekli bilgi ve beceriyi kazandırmayı, 21. yüzyıldaki teknolojik gelişmelere ayak uydurabilecek ve yeni bilgileri üretebilecek düzeyde temel mühendislik bilgilerini ve gıda mühendisliği mesleğine ve etiğine uygun mesleki ve kişisel nitelikler kazanmalarını sağlamayı amaçlamaktadır.
    Bir Gıda Mühendisinin,gıdaların işlenmesinde, saklanmasında,taşınmasında geliştirilmesinde,pazarlanmasında ve yeni gıdaların üretilmesinde,sağlığa yararlı,güvenli besleyici ve tüketilebilir nitelikli gıdaların üretebilme bilgi ve yeteneğini, diğer bir ifadeyle; güvenli yüksek kaliteli katma değerli gıda ürünlerinin insanlığın faydasına sunabilmesi amacıyla üretim ve dağıtım sistemlerinin tasarımını, işletmesini ve geliştirmesini yapabilecek,çağdaş bilgi ve becerilerle donatılmış, gıda üretimi,işçiliği, paketlenmesi,hazırlanması ve kullanımda bilim ve mühendisliğin yöntemlerini kullanabilecek uzmanlığa sahip olması gerekmektedir.


Cevaplamak için giriş yapın
 


Copyright © 2017 Forum | Webhakim

Forum Webhakim ile bağlantınız koptu, yeniden bağlanmak için lütfen bekleyiniz.