Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Nedir? Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Puanları?



  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü puanları

    TS-2 puan türünden 52 kişilik kontenjanı bulunmaktadır.
    Taban Puanı:416,18659
    Tavan Puanı:456,87163
    Sıralama:20.700

    gastronomi ve mutfak sanatları bölümü nedir?

    Gastronomi ve Mutfak Sanatları programı yapısal olarak üç ana akademik disiplini bünyesinde barındırmaktadır.Bu disiplinler gastronomi, turizm ve işletmeciliktir.Bu disiplinler ve eğitim içerikleri şu şekildedir:

    1-Gastronomi Disiplini
    Mutfak yönetimi ve yemek üretimi
    Restoran yönetimi ve yiyecek içecek servisi
    İçecek üretimi ve servisi
    Gıda bilgisi
    Hijyen ve gıda güvenliği
    Fiziksel tasarım
    Yemek kültürü

    2-Turizm Disiplini
    Genel turizm bilgisi
    Turizm politikası ve planlaması
    Konaklama işletmeciliği
    Seyahat işletmeciliği
    Turizm ulaştırması
    Alternatif turizm

    3-İşletmecilik disiplini
    Yönetim organizasyon
    Stratejik yönetim
    Pazarlama
    Girişimcilik
    Muhasebe-finansman
    İnsan kaynakları yönetimi
    İletişim
    Araştırma geliştirme ve yenilikçilik
    İş etiği

    Bölümün amacı,uluslar arası alanda rekabet edebilecek, en az iki dili iyi düzeyde bilen yiyecek-içecek işletmecileri, yöneticileri ve mutfak şefleri yetiştirmek,Türk Mutfak Kültürü’nün sürdürülebilirliğine akademik açıdan katkı vermek,Gastronomi ve turizm sektörü ile sürekli işbirliği ve eşgüdüm içinde olmak, sektörden gelen talepler doğrultusunda projeler hazırlamak, işletmelerde oluşan sorunların çözümüne katkıda bulunmak,Gastronomi ve Mutfak Sanatlarını ilgilendiren konularda ulusal, uluslararası düzeyde toplantı, seminer, kongre düzenlemek ve diğer kurumlar tarafından düzenlenen toplantılara katılmaktır.


Cevaplamak için giriş yapın
 


Copyright © 2017 Forum | Webhakim

Forum Webhakim ile bağlantınız koptu, yeniden bağlanmak için lütfen bekleyiniz.